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Section 1 – Common Connection Charging Methodology 

 

Costs to be paid in full by you 

1.11  The costs of providing Extension Assets are charged in full to you. 

Where you have requirements for additional security or the characteristics of your load requires 

us to install assets in excess of the Minimum Scheme then you will pay the costs in excess of the 

Minimum Scheme in full. 

 

1.12 Where you have requested a three phase connection and/or a supply voltage that is not 
necessary to meet the Required Capacity, and the local distribution system is not of the 
requested number of phases and/or voltage, then the cost of reinforcing the distribution 
system to your specified number of phases and/or voltage will be charged to you in full with the 
following exception :-  
For generation or demand of above 50kw and where a three phase supply has been requested 
the normal apportionment rules will apply if it is not possible to obtain a suitable generator or 
consumption device to perform the required end use function that operates from a single 
phase supply. 
  

 

1.13 The costs of the future operation and maintenance of any additional assets requested by 

you (over and above those associated with the Minimum Scheme) will be payable in full. This 

would normally be levied as a one-off charge representing the net present value of the future 

operation and maintenance costs and calculated as a percentage (specified in Section [6]) of the 

additional capital cost of the Scheme. See Example 3 for an illustration of where you request 

additional security. 

 

1.14 Work required to reconfigure the Distribution System to meet your requirements where 

no additional Network or Fault Level Capacity is made available shall be charged in full to you. 

See Example 8B. 

 

1.15 Where the Extension Assets would normally require the extension of existing switchgear 

equipment and this is not possible, the cost of the full replacement of the switchgear (using the 

nearest standard size) will be charged to you, provided that there is no Reinforcement of the 

Distribution System (see paragraph Error! Reference source not found.). 

 

1.16 For generation connections only, Reinforcement costs in excess of the high-cost project 

threshold of £200/kW shall be charged to you in full as a Connection Charge. 

 


