
Legal Feedback on the Confidentiality Clause 

Suggested Confidentiality clause wording developed by the DCP 204 Working Group: 

9. CONFIDENTIALITY 

9.1  Any notice issued by either of the Company or the User pursuant to this Schedule 8 shall be 

confidential and neither of them shall pass on any information contained in such notice to any 

other person but shall only be able to say that there has been an incident on the Total System 

and (if known and if power supplies have been affected) an estimated time of return to service. 

For the avoidance of doubt, this does not prevent Users from notifying those customers 

affected by such notice.  

 
 

Feedback on the above clause received from the DCUSA Legal Advisor: 

 
From: Gus Wood  
Sent: 04 December 2014 09:37 
To: DCUSA 
Cc: Peter Waymont 
Subject: RE: Query from DCP 204 Working Group [EFILE-Legal01.588326.2099789] 
 
Hi Roz 
 
As drafted, paragraph 9 of schedule 8: 
 

(i) requires suppliers to keep notices from a distributor under schedule 8 confidential. Such 
notices include Load Managed Area Notices, Provisional SRNs, Firm Security Restriction 
Notices, Emergency Restriction Notices and Compliance Notices; but 
 

(ii) allows suppliers to inform others (eg customers) that there has been an incident on the 
transmission/distribution network, and to provide details of the estimated return to service 
(if known). 

 
Do you know (or can you please check) whether (ii) above already allows suppliers to disclose what 
they want to disclose? Of course it may be that suppliers want to be able to pass on further 
information. If that is the case, we should set out the further pieces of information that suppliers 
want to be able to share. 
 
In actual fact, however, your email suggested something slightly different. Your email suggested that 
suppliers should be able to communicate with affected customers but not to publish information on 
the supplier’s website etc. The current wording does not prevent suppliers publishing details on 
websites. Nor does it limit the class of person to whom the information can be disclosed. It may 
therefore be that the current wording needs to be narrowed (rather than widened) in this respect. 



 
On this basis, I don’t think the wording attached to your email is quite right. I’m not quite clear on 
what the WG wants to achieve, so this might not be right, but what about –  
 
Any notice issued by either of the Company or the User pursuant to this Schedule 8 shall be 
confidential and neither of them shall pass on any information contained in such notice to any other 
person; save that the User may notify any and all of its Connectees which are affected by an 
interruption in supply that there has been an incident on the Total System and (if known) of the 
estimated time of return to service. 
 
Gus 
 


